ГоловнаПолітика

МЗС висловило протест після нових затримань кримських татар у Криму

"Закликаємо міжнародне співтовариство змусити Росію припинити злочинну розправу над незгодними з окупацією".

МЗС висловило протест після нових затримань кримських татар у Криму
Фото: sharij.net

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест після нових затримань кримських татар в місті Бахчисарай в анексованому Росією Криму.

"За результатами обшуків було незаконно затримано 6 осіб, крім того, не менш ніж 9 активістів були затримані тільки за те, що прийшли підтримати співвітчизників і перебували біля місць проведення обшуків. Наступ окупантів проти тих, хто проти окупаційного режиму, кримськотатарських активістів і українців, вкотре свідчить про продовження Росією репресивної політики з метою викорінити будь-яке інакомислення", - йдеться в заяві МЗС України.

У відомстві підкреслили, що цілеспрямовані обшуки в будинках мусульман свідчать про переслідування за релігійною ознакою.

"Закликаємо міжнародне співтовариство активно виступити на захист прав і свобод жителів Кримського півострова і змусити Росію припинити злочинну розправу над незгодними з окупацією", - підкреслюється в заяві.

Як повідомлялося, сьогодні в окупованому Криму співробітники Федеральної служби безпеки Росії під час обшуків затримали 14 кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram