ГоловнаПолітика

Росія висунула звинувачення в незаконному перетині кордону двом українським прикордонникам

У РФ це кримінальний злочин.

Росія висунула звинувачення в незаконному перетині кордону двом українським прикордонникам
Фото: nfront.org.ua

Федеральна служба безпеки Росії висунула звинувачення у незаконному перетині кордону двом українським прикордонникам, затриманим на нейтральній смузі в Сумській області.

Про це пише ТАСС.

"Затриманим 3 жовтня за порушення кордону з України в Російську Федерацію військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної кримінальної справи за ч. 3 ст. 322 КК РФ (Незаконний перетин державного кордону Російської Федерації) пред'явлено звинувачення", - цитує агентство офіційне повідомлення ФСБ .

Нагадаємо, двоє військовослужбовців Держприкордонслужби зникли безвісти на кордоні з Росією в Сумській області 3 жовтня. Потім стало відомо, що їх затримали російські силовики і заарештував суд у Брянській області. 10 жовтня секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що прикордонників затримали на нейтральній смузі, тобто на території України.

Зі свого боку, голова Держприкордонслужби Петро Цигикал повідомив, що українців викрали під час консультативно-представницької зустрічі з російськими прикордонниками. Він вважає, що захоплення співробітників Держприкордонслужби є відповіддю на затримання двох російських прикордонників у Херсонській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram