ГоловнаПолітика

Прокуратура готує нову підозру Кернесу

Він буде фігурантом справи про земельні махінації.

Прокуратура готує нову підозру Кернесу
Фото: kharkov.mycityua.com

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура готує нову підозру мерові Харкова Геннадію Кернесу.

"Шосте подання, яке я вніс на пана Добкіна, дуже схоже на це, яке ми зараз обговорюємо [на Довгого]. Тому що пан Добкін був головою Харківської міської ради і разом зі своїм секретарем зробив точно таку саму аферу і буде притягатися точно в такому самому

порядку", - завив Луценко у Верховній Раді.

"Правда, пан Добкін у нас недоторканний, а пан Кернес - доторканний. Тому підозру пану Кернесу буде оголошено тієї миті, коли слідчі і прокурори його погодять, а пану Добкіну - тільки тоді, коли ви мені дасте таку можливість", - повідомив він.

Нагадаємо, що Добкіну закидають земельні махінації, в результаті яких із власності територіальної громади Харкова вивели 61 га землі. Його дії кваліфікували за ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою) та ст.190 (шахрайство).

У рамках розслідування земельних махінацій в Харкові вже оголосили підозру заступникові мера Харкова з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяні Овинниковій і начальнику управління містобудування та архітектури Сергію Чечельницькому.

З 2015 року Кернеса судять у справі про незаконне позбавлення волі, катування і погрозу вбивством активістам харківського Євромайдану. Голова МВС Арсен Аваков стверджував, що Кернес особисто бив активістів. Мер не визнає себе винним і називає звинувачення "чорним піаром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram