ГоловнаПолітика

Cуд у справі Януковича відклали до 3 серпня

Новому адвокатові дали час на ознайомлення зі справою.

Cуд у справі Януковича відклали до 3 серпня
Фото: runews.su

Оболонський районний суд Києва в середу провів засідання у справі, в рамках якої колишнього президента Віктора Януковича звинувачують у державній зраді. Засідання тривало лише декілька хвилин.

Суд задовольнив клопотання адвоката Віталія Мешечека про надання йому часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Наступне засідання почнеться о 10:00 3 серпня.

Нагадаємо, раніше Янукович через російські ЗМІ заявив, що не має наміру більше брати участь у судовому процесі у справі про держзраду і відкликає своїх захисників. Він припустив, що рішення Оболонського суду заздалегідь визначено, і його засудять до довічного ув'язнення.

У відповідь Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту Януковича.

Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив держзраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ із проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Колишнього президента звинувачують у зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram