ГоловнаПолітика

Холодницький поскаржився, що слідство з приводу Дейдея і Лозового зайшло в глухий кут

Парламент замість суду вирішив, що нардепи не винуваті.

Холодницький поскаржився, що слідство з приводу Дейдея і Лозового зайшло в глухий кут
Фото: Макс Требухов

Через те, що парламент проголосував "проти" зняття депутатської недоторканності з Євгена Дейдея ("Народний фронт") і Андрія Лозового (Радикальна партія), правоохоронці не можуть проводити слідчі дії.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє "112 Україна".

"Слідство вже було проведено в тих рамках, які визначають депутатську недоторканність. Всі інші слідчі дії можна провести тільки після надання згоди на притягнення до відповідальності. Якщо цього нема, слідство зараз фактично входить у глухий кут, тому що парламент замість суду вирішив, що та чи інша особа не винувата", - сказав він.

Також Холодницький зазначив, що стосовно депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова та Олеся Довгого прокуратура почне судове слідство найближчим часом.

"Я своїх прокурорів орієнтую на якнайшвидше проведення судового слідства, я задав їм вимогу у встановлений законом 2-місячний термін це провадження завершити. Загалом доказова база вже майже зібрана, і ті слідчі дії, які залишилося провести, думаю, більше від того часу вони зайняти не повинні", - зазначив керівник САП.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив про намір повторно внести подання на зняття недоторканності з Дейдея і Лозового відразу після літніх канікул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram