ГоловнаПолітика

Затриманим у Херсонській області російським прикордонникам повідомлено про підозру

Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту.

Затриманим у Херсонській області російським прикордонникам повідомлено про підозру

Двом російським прикордонникам Аскару Кулубу і Володимиру Кузнецову,  яких затримали в Україні, СБУ в Херсонській області повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність України.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Російським прикордонникам, які виконували завдання у інтересах Російської Федерації на шкоду Україні, слідчими УСБУ в Херсонській області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у вівторок апеляційний суд Херсонської області обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Слідство триває.

Нагадаємо, що російських прикордонників вже визнали винними в порушенні статті 204-2 Кодексу про адміністративні порушення (Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію або виїзду з неї). За це їм присудили 15 діб арешту і 320 грн штрафу.

Двоє військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ РФ були затримані в ніч на 30 червня. Голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко заявляв, що вони причалили на човні до берега Перекопської затоки. Російські прикордонники заявили, що виконували роль навчальних порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram