ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за створення Міністерства у справах ветеранів

На думку президента, в цьому питанні Україні слід вивчити досвід США.

Порошенко виступив за створення Міністерства у справах ветеранів
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко просить Кабінет Міністрів і Верховну Раду розглянути можливість створення Міністерства у справах ветеранів.

Про це він заявив на брифінгу в Сумах, повідомляє "112 Україна".

"Хочу подякувати кожному ветеранові АТО, хочу звернутися до Верховної Ради та уряду з дорученням проаналізувати можливість створення Міністерства ветеранів, тому що саме на їхньому прикладі повинні виховуватися майбутні покоління захисників вітчизни", - сказав президент.

Порошенко також зазначив, що в цьому питанні Україні слід вивчити досвід США для того, щоб українські воїни відчули турботу з боку держави та народу.

Нагадаємо, в лютому Рада рекомендувала Кабміну розглянути питання створення Міністерства у справах ветеранів. Голова комітету Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, Олександр Третьяков прогнозує створення такого відомства до кінця 2017 року. На його думку, це питання є таким самим пріоритетом, як і надання Україні летальної зброї.

1 липня на зустрічі Порошенка з міністром оборони США Джеймсом Меттісом було заявлено про необхідність створення Міністерства ветеранів і підтримку цього процесу з боку США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram