ГоловнаПолітика

Турчинов назвав депутатів "співучасниками кіберзлочинів проти власної країни"

Секретар РНБО розчарований невнесенням до порядку денного Ради законопроекту про кібербезпеку.

Турчинов назвав депутатів "співучасниками кіберзлочинів проти власної країни"
Фото: СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов розчарований тим, що Верховна Рада відмовилася включати до порядку денного сесії законопроект про обов'язкове встановлення інтернет-провайдерами обладнання для блокування сайтів.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

Турчинов нагадав, що з наступного тижня парламентарії підуть у відпустку, "залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій".

"Депутати, які працюють кілька днів на місяць, мабуть, дуже втомилися і з наступного тижня йдуть у чергову відпустку. Учора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави", - підкреслив секретар РНБО.

На його думку, так депутати "стали співучасниками кіберзлочинів проти власної країни".

"До речі, у депутатів також немає часу розглянути в другому читанні закон №2126а "Про засади забезпечення кібербезпеки", який уже кілька місяців перебуває у Верховній Раді", - додав Турчинов.

Він також нагадав про масштабну кібератаку 27 червня, після якої багато підприємств і організацій "досі повністю не оговталися".

"Протидія кібервійні, яка є складовою гібридної агресії Росії проти нашої країни, вимагає мобілізації і відповідних державних структур, і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів", - зазначив Турчинов, додавши, що кібернетичним і інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання питань у цій сфері.

Нагадаємо, раніше РНБО доручила Кабінету Міністрів збільшити фінансування держорганів, які відповідають за питання інформаційної та кібернетичної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram