ГоловнаСуспільствоЖиття

У ЗСУ створюють підрозділ для захисту від кібератак

Поки що кіберзахист - це прерогатива СБУ.

У ЗСУ створюють підрозділ для захисту від кібератак

У Збройних силах України створюють спеціальний підрозділ з кіберзахисту.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У різних країнах такі структури підпорядковані різним підрозділам. У Литві вони підпорядковані Міноборони, і вони відповідають за безпеку саме цього відомства і дають рекомендації всім іншим відомствам. У нас є певна система, чи відбудеться об'єднання її навколо одного відомства - це рішення керівництва країни. Але робота йде дуже серйозна, на рівні РНБО", - розповів Полторак.

За словами міністра, вже створюються підрозділи, мережа, програмне забезпечення.

"Радник від НАТО допомагає нам створювати таку структуру в Міноборони, поки що це на рівні дорадчої допомоги, але я сподіваюся, що буде ще й матеріальна. На сьогодні кіберзахист - це прерогатива СБУ, але готівковими коштами та силами ми будемо забезпечувати це на нашому рівні. Робота зі створення такого підрозділу вже триває", - зазначив Полторак.

Раніше голова Міноборони повідомив, що з початку конфлікту на Донбасі з Росії було здійснено понад 7 тис. кібератак на Україну.

Нагадаємо, в грудні минулого року через хакерські атаки декілька районів Києва на кілька годин залишилися без електроенергії, були виведені в офлайн ресурс "Укрзалізниці" з купівлі квитків онлайн, платежі Пенсійного фонду і Держказначейства декілька днів не проводилися. Влада України звинуватила в організації хакерських атак Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram