ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли житловий сектор Авдіївки з "Градів" (оновлено)

Чоловік отримав поранення в голову.

Бойовики обстріляли житловий сектор Авдіївки з "Градів" (оновлено)
последствия обстрела в Авдеевке
Фото: пресс-центр АТО

Бойовики обстріляли житловий сектор прифронтової Авдіївки Донецької області з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції в Фейсбуці.

"Сьогодні, близько 16:00 російсько-терористичні війська здійснили обстріл приватного житлового сектора Авдіївки із застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Під час обстрілу був зруйнований один приватний будинок по вулиці Лермонтова і декілька зазнали значних пошкоджень. На жаль, під час терористичного акту було поранено одного мирного жителя", - йдеться в повідомленні.

Зараз на місці події працюють відповідні служби.

Оновлення 18:26 Керівник обласної поліції В'ячеслав Аброськін уточнив, що обстріляли т.зв. стару частину міста.

Снаряди потрапили в будинки на вул. Колосова, 96 і Леваневського, 3, Тут, на щастя, ніхто не постраждав. На вул. Лермонтова, 45 чоловік отримав поранення в голову.

Оновлення 20:30. Українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню на лінії розмежування (СЦКК) повідомила, що в результаті обстрілу зруйновано майже цілий квартал.

Пошкоджено більш ніж 10 будинків на вулицях Лермонтова, Колосова, Леваневського, Шевченка. У будівлях пробиті дахи, у вікнах вибиті шибки, зруйновані присадибні споруди.

Потерпілий - 30-річний місцевий житель. Він отримав осколкове поранення голови і був евакуйований в Авдіївську центральну районну лікарню. Лікарі характеризують його стан як середньої тяжкості.

"Зазначений жорстокий злочин, порушення всіх законів гуманізму і правил ведення війни НЗФ ОРДО вкотре свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей", - підкреслила українська сторона СЦКК.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО зафіксовано 59 обстрілів з боку бойовиків. Четверо українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram