ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА зібралася вивести Гідропарк на рівень Діснейленду

У цьому році на реконструкцію парку виділено 11 млн гривень.

КМДА зібралася вивести Гідропарк на рівень Діснейленду
Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко перевірив роботи з реконструкції столичного Гідропарку і зазначив, що до кінця осені буде представлено повний проект реновації всієї території парку.

Про це повідомляють на сайті мера.

"Гідропарк - одне з улюблених місць відпочинку киян і гостей столиці, але, на жаль, багато років ця територія перетворювалася на місце, де розпивають спиртні напої, де голосно звучить музика, і куди батьки бояться відпускати дітей самих, - зазначив Кличко. - Територія Гідропарку вже понад 20 років не оновлювалася, і ми плануємо повернути їй славу однієї з найкращих зон відпочинку столиці. Ці роботи ми вже почали", - зауважив мер.

Він також повідомив, що на роботи з реконструкції Гідропарку цього року виділили 11 млн гривень.

Фото: kiev.klichko.org

"Зокрема, тут відремонтували центральну алею і частину прилеглого до неї парку. Особливий метод укладання плитки також дозволив надзвичайно швидко покласти майже 2 тис. квадратних метрів доріжок. Також ми встановили нове освітлення, висадили дерева та кущі, облаштували нові клумби та встановили нову систему поливу", - зазначив мер під час інспекції.

Фото: kiev.klichko.org

Кличко також зазначив, що влада веде переговори з міжнародними компаніями з приводу інвестицій у будівництво.

"Ми ведемо переговори з компаніями з Кореї, Австрії, Німеччини, США, щоб перетворити київський Гідропарк на рекреаційну зону з парком розваг рівня Діснейленду. І зацікавленість у інвесторів є", - сказав Кличко.

Фото: kiev.klichko.org

Нагадаємо, минулого року столична влада оголосила конкурс на посаду керівника Гідропарку. Кандидат повинен мати вищу освіту, досвід роботи в сфері культури і вільно володіти українською мовою.

У грудні 2015 року в київському "Гідропарку" за тиждень згоріли два ресторани - заклад "Веранда на Дніпрі", і ресторанний комплекс "Млин". У лютому цього року повністю згоріло ще одне дерев'яне кафе комплексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram