ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні АТО поранено одного бійця

Бойовики 53 рази відкривали вогонь по позиціях військових на Донбасі.

За добу в зоні АТО поранено одного бійця
Фото: Макс Требухов

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною. Бойовики продовжують обстрілювати підрозділи українських військовослужбовців уздовж всієї лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

За добу терористи 53 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. У результаті один боєць отримав поранення.

На Приморському напрямку зафіксовано 29 обстрілів. У вівторок увечері бойовики двічі обстріляли позиції військових у районі Широкиного зі 120-міліметрових мінометів, випустивши 20 снарядів. З настанням сутінків обстріли із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї зафіксовано поблизу Талаківки, Гнутового, Новотроїцького та Водяного. Із західних околиць тимчасово окупованого Донецька відкривали вогонь з 82-міліметрових мінометів по укріпленнях ЗСУ на підступах до Мар'їнки та Красногорівки.

На Донецькому напрямку зафіксовано 13 фактів обстрілів з боку бойовиків, половина з них - з використанням важкого артилерійського озброєння. Зокрема, південні околиці Авдіївки у вівторок обстрілювали з РСЗВ "Град" і 120-міліметрових мінометів. Кілька реактивних снарядів бойовики випустили по житловому сектору міста, в результаті чого один місцевий житель був поранений, пошкоджено десятки будинків. Зі 120-міліметрових мінометів обстрілювали укріппункти військових у Пісках.

На Луганському напрямку зафіксовано 11 обстрілів. Після 18:00 і до півночі бойовики відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО поблизу Новоолександрівки і Новозванівки з великокаліберних кулеметів. З гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали позиції ЗСУ біля Кримського і Валуйського.

Нагадаємо, військова розвідка США прогнозує, що Мінські угоди залишаться невиконаними протягом 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram