ГоловнаПолітика

Вороненков заперечує, що отримав громадянство в обмін на свідчення проти Януковича

"Я як громадянин України вважав своїм обов'язком дати ці свідчення".

Вороненков заперечує, що отримав громадянство в обмін на свідчення проти Януковича
Денис Вороненков
Фото: vg-news.ru

Колишній депутат Державної думи Росії від фракції КПРФ Денис Вороненков заперечує, що він отримав громадянство України в обмін на свідчення проти колишнього президента Віктора Януковича.

"Громадянство я отримав 6 грудня 2016 року, свідчення ГПУ я давав 17 січня 2017 року. Це була не моя ініціатива, до мене звернулися. Керівництво Генеральної прокуратури України сказало: Денис Миколайович, ми розуміємо, чим це загрожує для вас, знаємо, що таке російська влада сьогодні... Але для нас це буде важливо. І я як громадянин України вважав своїм обов'язком дати ці свідчення. Це не пов'язано з моїм громадянством", – сказав Вороненков 17 лютого в ефірі телеканалу Zik.

Він додав, що генеральний прокурор України Юрій Луценко "вважає мої свідчення дуже важливими".

Нагадаємо, 23 січня 2017 року Луценко заявив про те, що його відомством були допитані двоє депутатів Держдуми. Один із них - Ілля Пономарьов (йому в минулому році дали дозвіл на проживання в Україні), іншого генпрокурор не назвав. "Їхні свідчення свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем ще в грудні, коли Майдан ще стояв у центрі Києва. Під час візиту Суркова в грудні вже йшлося про ймовірне військове вторгнення", - сказав Луценко.

Через кілька днів після цього російська газета "Комерсант" написала, що другим депутатом був комуніст Денис Вороненков, що переїхав в Україну.

Через кілька тижнів Вороненков повідомив, що 6 грудня він отримав громадянство України, оскільки є наполовину українцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram