ГоловнаПолітика

Порошенко і генсек НАТО обговорили ситуацію на Донбасі

Столтенберг заявив, що санкції проти РФ повинні зберігатися.

Порошенко і генсек НАТО обговорили ситуацію на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко зустрівся з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом на полях 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Як повідомляється на сайті глави української держави, розмова стосувалася складної ситуації на Донбасі та суттєвої ескалації бойових дій.

Столтенберг повідомив Порошенкові, що НАТО зупинило практичне співробітництво з Росією і підтримує санкції до повного виконання Росією Мінських домовленостей. Президент України подякував НАТО за чітку позицію щодо засудження агресивної політики Росії та її дій на Донбасі, а також за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Порошенко підкреслив важливість практичної допомоги, яку НАТО надає Україні для зміцнення обороноздатності та реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів альянсу.

Під час зустрічі була досягнута домовленість активізувати подальшу роботу в рамках цільових трастових фондів НАТО на підтримку України. Порошенко також запросив делегацію Північноатлантичної ради НАТО відвідати Україну в 2017 році.

Нагадаємо, що раніше в суботу Порошенко зустрівся з президентом Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram