ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з президентом Польщі в Мюнхені

Президенти обговорювали питання примирення українського і польського народів.

Порошенко зустрівся з президентом Польщі в Мюнхені
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою на полях 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Як повідомляється на сайті глави української держави, розмова стосувалася ескалації ситуації на Донбасі і важливості збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею мінських угод і повернення Криму.

Президенти також обговорили питання примирення українського і польського народів, засудивши недавні акти вандалізму, що мали місце в Гуті Пеняцькій та історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили". Як стверджується на сайті президента, вони швидше за все були організовані третьою стороною.

Під час розмови порушувалися питання протидії проекту "Північний потік-2", залучення України до регіонального співробітництва країн Адріатики, Балтії та Чорного моря і проведення найближчим часом у Києві консультаційного комітету президентів України і Польщі.

Нагадаємо, що за минулий рік Порошенко і Дуда зустрічалися п'ять разів: на минулорічній конференції в Мюнхені, потім на ядерному саміті у Вашингтоні, на саміті НАТО у Варшаві, в Києві на День Незалежності і знову у Варшаві в рамках візиту Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram