ГоловнаПолітика

Стець виключив блокування "ВКонтакте" і "Однокласників"

"А може, інший скаже: "Закрий Фейсбук!"? Не буде такого. Інакше дограємося".

Стець виключив блокування "ВКонтакте" і "Однокласників"
Фото: Максим Левин

Міністр інформаційної політики Юрій Стець виключив можливість блокування в Україні російських соціальних мереж "Однокласники" і "ВКонтакте".

"Перше - це не врегульовано законодавчо. Друге - якщо ми почнемо це робити, де гарантія, що влада не увійде у смак і не почне закривати все підряд? А може, інший скаже: "Закрий Фейсбук!"? Не буде такого. Інакше ми дограємося. Інтернет - це вільне поле", - сказав він в інтерв'ю "Цензору".

"Що стосується окремих ресурсів. І там є все що завгодно: починаючи від дитячого порно, закінчуючи, ресурсами, які ведуть антидержавну політику. Зважаючи на те, що це не врегульовано жодним чином законами, є така штука, називається безсилля. Воно закінчиться тоді, коли парламенту буде запропоновано низку змін до Закону про інформацію, або будуть запропоновані нові закони. У Доктрині, яку я дуже чекаю, є розуміння, що цим потрібно займатися. Я буду вносити через Кабмін пропозиції з цього приводу. Божевілля, яке твориться в інтернеті, - не може творитися. Але шашкою наголо теж не може бути", - додав Стець.

Пропозицію заблокувати "Однокласники" і "ВКонтакте" напередодні висловив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. На його думку, ці соціальні мережі, контролюються російськими спецслужами і слугують каналом для поширення російської пропаганди. Наступного дня він запропонував також заблокувати Mail.ru.

"Однокласники" і VK - найпопулярніші соцмережі в Україні. За оцінкою корпорації Corestone (займається інтелектуальною аналітикою і big data), охоплення "ВКонтакте" в Україні - 67%, "Однокласників" - 48%. Американські соціальні мережі йдуть з відставанням: у Facebook - 42%, у Twitter - тільки 18%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram