ГоловнаПолітика

До планованих акцій на Майдані причетні "Курченко і товариші", - Аваков

Заходи до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні РФ може використовувати для дестабілізації ситуації в Україні.

До планованих акцій на Майдані причетні "Курченко і товариші", - Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронці мають факти, що підтверджують: до планованих акцій на Майдані в Києві причетні бізнесмен- Сергій Курченко і кілька інших осіб.

Про це голова МВС Арсен Аваков заявив в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"У нас реально є факти, і Курченко (бізнесмен Сергій Курченко, з 2014 року перебуває в міжнародному розшуку, - ред.), і кілька інших товаришів фінансують плановані акції. В Інтернеті багато банерів, які пропонують 20 числа скидати владу і так далі. Фахівці з кібербезпеки з СБУ і МВС відстежили першоджерело цих банерів - це йде з Російської Федерації", - заявив міністр внутрішніх справ.

Аваков зазначив, що правоохоронці досить підготовлені, щоб зробити все для запобігання провокаціям і терактам на масових акціях у Києві, приурочених до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні. Міністр вважає, що серйозних потрясінь без цілеспрямованих "вкидань" бути не повинно.

За словами Авакова, період проведення масових заходів у столиці 18-22 лютого РФ може використати для дестабілізації ситуації в Україні.

"Я не думаю, що на нас чекають якісь гіперпотрясіння у зв'язку з масовими акціями, присвяченими річниці Майдану. Важливо не допустити провокацій. Якщо провокацій ми не допустимо, якщо нам не підкинуть якусь "тему", то, впевнений, що все буде нормально", - підсумував голова МВС.

Нагадаємо, поліція Києва з суботи, 18 лютого, буде працювати в посиленому режимі у зв'язку з проведенням заходів із нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. У столиці на службу вийдуть понад 6 тис. правоохоронців.

18 лютого в Києві пройдуть заходи з нагоди другої річниці військових дій на Дебальцевському плацдармі. 19 лютого на Майдані заплановане віче на підтримку блокади залізниці на Донбасі. 20 лютого організації "Радикальні праві сили" і "Наждак" анонсували "новий Майдан". 22 лютого на марш вийдуть "Свобода", "Правий сектор" і "Азов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram