ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Києва перейде на посилений режим роботи з 18 лютого

На службу вийдуть понад 6 тис. правоохоронців.

Поліція Києва перейде на посилений режим роботи з 18 лютого
Фото: Макс Требухов

Поліція Києва з суботи, 18 лютого, працюватиме в посиленому режимі через проведення заходів до Дня Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

"Відповідно до указу президента Петра Порошенка, в період з 18 по 22 лютого в усіх регіонах держави заплановано заходи з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні", - зазначив начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігор Бабич.

Зазначають, що для забезпечення безпеки громадян у територіальних підрозділах планують за потреби розгорнути оперативні штаби, до яких увійдуть представники поліції, Національної гвардії, ДСНС, а також місцевої влади.

"У Києві на службу вийдуть понад 6 тис. правоохоронців. Поліція планує вживати превентивних заходів - здійснювати перевірку документів, огляд речей, а за потреби - обмежувати доступ на окремі ділянки", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, в ці дні в лютому 2014 року "Беркут" і міліція оточили урядовий квартал і перекрили вулицю Грушевського. Саме 18 лютого 2014 року нібито у зв'язку з можливими терактами вперше перестав працювати метрополітен. Цього дня було спалено Будинок профспілок, де містився штаб Революції.

Ранок 18 лютого розпочався із мирної ходи до Верховної Ради для підтримки голосування за повернення Конституції 2004 року. Тисячі людей рушили до будівлі парламенту, біля стін ВРУ перебували силовики і так звані "тітушки". Акція переросла в масові сутички. Міліція застосувала зброю проти людей - по демонстрантах відкрили вогонь з дахів прилеглих будинків. Почався штурм барикад у центрі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram