ГоловнаСуспільствоПодії

Під Волновахою знищили дубів на 7,5 млн гривень

Аброськін допускає, що в цьому замішані поліцейські.

Під Волновахою знищили дубів на 7,5 млн гривень
Фото: novosti.dn.ua

У Ялинськоу лісництві під Волновахою Донецької області чиновники "Великоанадольського лісового господарства" знищили дубів на 7,5 мільйона гривень. Матеріали були зібрані СБУ і прокуратурою, розслідуванням займається Нацполіція, повідомляють Новини Донбасу.

"Дуби шляхом складання фіктивних документів були визнані такими, що підлягають вирубці. Проведена вирубка і після цього ліс продано як товар комерційним організаціям", - прокоментував в сюжеті "Громадського ТБ Донбасу" керівник Волноваської місцевої прокуратури Сергій Резницький.

Головний лісничий "Великоанадольського лісового господарства" Сергій Жилінський заявив журналістам, що ніякою інформацією не володіє. При цьому його підлеглі розповіли, що вже проводилися допити за фактом незаконної вирубки.

Еколог Петро Тестів стверджує, що в Донецькій області з 2014 року махінації з вирубкою лісу досить поширені. За його словами, незаконне вивезення лісу зафіксовано в Слов'янську і Краматорську.

Поліція зараз проводить розслідування щодо вирубки в Лиманському районі. Як свідчить начальник обласного головкому В'ячеслав Аброськін, в схемах вирубки дерев також можуть брати участь поліцейські.

"У нас є інформація. Ми займаємося цією проблемою. Дійсно, вона існує, ліс рубають. Але у нас є, я не буду говорити, недисципліновані співробітники поліції, які можуть "не помітити", як цей ліс рубають, але ми вживаємо заходів, щоб цього не допустити", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram