ГоловнаПолітика

У МЗС прокоментували указ Путіна про визнання паспортів "Л/ДНР"

Україна закликала міжнародних партнерів посилити тиск на Росію.

У МЗС прокоментували указ Путіна про визнання паспортів "Л/ДНР"
Фото: Макс Требухов

Україна рішуче засуджує указ президента Росії про визнання документів, виданих громадянам України терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР". "В Україні рішуче засуджують і не визнають прийняття Кремлем указу про визнання так званих документів, виданих на території окремих районів Донецької та Луганської областей України", - йдеться в заяві вітчизняного зовнішньополітичного відомства.

"Це де-факто є визнанням контрольованих Росією на окупованих українських територіях Донбасу нелегітимних органів влади", - переконані в МЗС.

У МЗС підкреслили, що російська сторона вкотре порушує державний суверенітет і територіальну цілісність України, свої міжнародні зобов'язання, фундаментально порушує Мінські домовленості.

"Закликаємо наших міжнародних партнерів посилити тиск на Росію з метою неухильного виконання нею Мінських домовленостей і повернення Кремля в міжнародне правове поле", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в указі президента РФ Володимира Путіна від 18 лютого 2017 року йдеться, що Росія визнає документи, що посвідчують особу, документи про освіту та (або) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів.

"ДНР" і "ЛНР" почали видавати власні "паспорти" з 2015 року. На січень 2017 року з 4 млн людей, які проживають на окупованій території Донецької області, паспорти "ДНР" отримали близько 40 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram