ГоловнаСуспільствоВійна

"Нормандська четвірка" наступного разу обговорить політичні пункти Мінських угод (оновлено)

Без відведення озброєнь політичний процес не почнеться.

"Нормандська четвірка" наступного разу обговорить політичні пункти Мінських угод (оновлено)
Зигмар Габриэль

Міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Німеччина, Франція) знову зберуться через кілька тижнів, щоб обговорити політичні пункти Мінських угод.

Про це повідомив у суботу після зустрічі голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель. За його словами, наступна зустріч міністрів відбудеться "протягом декількох тижнів".

"Ми будемо говорити про політичний процес, що буде найважчим, але без режиму тиші та відведення озброєнь ми не зможемо його почати", - цитує міністра агентство "Інтерфакс-Україна".

Оновлення. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін згодом заявив, що зустріч може відбутися через місяць-півтора.

"Ми домовилися, можливо, через 4-5-6 тижнів ще раз зустрітися на рівні міністрів. Поки що часові рамки цієї зустрічі не визначені, будемо дивитися, наскільки вдало нам вдасться в найближчі дні попрацювати", - сказав він.

За його словами, найближчим часом роботу будуть продовжувати на нижчому рівні - можливо, на рівні політичних директорів. Вони зможуть зібратися вже наступного тижня, щоб обговорити аспекти "дорожньої карти" виконання Мінських угод.

Нагадаємо, позиція України щодо політичних пунктів зводиться до того, що спочатку потрібно затвердити "дорожню карту" припинення обстрілів і лише потім переходити до обговорення виборів, амністії бойовиків й особливого статусу Донбасу. В Адміністрації президента також говорили, що Україна готова проводити вибори на Донбасі тільки після виведення російських військ і за умови роботи українських ЗМІ й агітації партій.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що військові і політичні пункти Мінських угод потрібно виконувати паралельно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram