ГоловнаСуспільствоВійна

Польський депутат, автор доповіді про злочини росіян на Донбасі, приїхала в Авдіївку

Вона оглянула ділянки міста, які вчора бойовики обстріляли.

Депутат польського Сейму від партії "Право і Справедливість" Малгожата Госевська приїхала в Авдіївку, яка напередодні зазнала сильного обстрілу з боку підтримуваних Росією бойовиків "ДНР".

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Разом з нею об'їхали сьогодні вранці ділянки міста, які позавчора і вчора обстріляв російський агресор. Разом з нашими польськими колегами документуємо всі злочини рашистів проти людяності і проти України, щоб передати все це в міжнародний суд", - написав він у facebook.

Фото: facebook.com/zhebrivskyi

Фото: facebook.com/zhebrivskyi

Нагадаємо, що 17 лютого по житлових кварталах Авдіївки завдали артилерійського удару. Руйнувань зазнали дві багатоповерхівки і три приватних будинки на вулицях квартал Ювілейний, Грушевського, Островського, Чепижного. У багатоповерхівці на Ювілейному снаряд потрапив у другий поверх, в результаті обвалилося перекриття, повністю зруйновано другий і третій поверхи, а на першому поверсі виникла пожежа. Там були поранені двоє братів 14 і 19 років.

Крім того, пряме попадання відбулося у 14-й поверх багатоповерхівки на вул. Грушевського, 81. Снаряд потрапив в торець будинку. Пошкоджена квартира. Постраждалих немає, оскільки в ній ніхто не жив.

Доповідь про злочини росіян на Донбасі за 2014 рік булп складена Малгожатою Госевською на базі понад 60 інтерв'ю, які польські та українські волонтери провели з полоненими. У них вони розповідають, серед іншого, про фізичні і психічні тортури, вбивства, до яких мали стосунок росіяни.

22 квітня 2016 року Госевська особисто передала доповідь про злочини в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram