ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна не погодилася з пропозиціями комітету кредиторів щодо держборгу

Переговори з Franklin Templeton триватимуть у квітні і травні

Україна не погодилася з пропозиціями комітету кредиторів щодо держборгу
Фото: minfin.gov.ua

Україна не погодилася з пропозиціями комітету кредиторів, якому належить близько 10 млрд доларів українського держборгу, про реструктуризацію паперів.

Про це йдеться в презентації для інвесторів, яку напередодні у Вашингтоні представляла міністр фінансів Наталія Яресько.

"Радники комітету надіслали українській стороні документ, що описує деякі принципи реструктуризації. Україна не згодна з деякими з цих принципів", - сказано в презентації. Україна сподівається продовжити переговори з кредиторами в квітні і травні.

До української делегації, крім Яресько, увійшли урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Віталій Лісовенко і голова правління Укрексімбанк Олександр Гриценко. Представниками від МВФ були заступник директора європейського департаменту Танос Арванітіс і голова місії МВФ в Україні Микола Георгієв.

Нагадаємо, що Україна сподівається в рамках 4-річної програми МВФ знизити боргове навантаження на суму 15,3 млрд доларів. У нього входять як відстрочка за платежами, так і списання частини боргу.

Тим часом комітет кредиторів України на чолі з Franklin Templeton пропонує реструктуризацію, але без істотного списання боргів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram