ГоловнаЕкономікаДержава

Україні потрібно реструктуризувати $23 млрд боргу, - прем'єр

Яценюк пообіцяв відстоювати національні інтереси Української держави.

Україні потрібно реструктуризувати $23 млрд боргу, - прем'єр
Фото: dyvys.in

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що країні необхідно реструктуризувати 23 млрд дол. зовнішнього боргу.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Україна", повідомляє прес-служба Кабміну.

"Основне, що треба зробити, - реструктурувати значний обсяг заборгованостей, який зараз ліг важким тягарем на українську економіку. 23 млрд дол. слід реструктуризувати", - сказав прем'єр.

"Кредитори хочуть отримати більше, а я хочу заплатити менше. І ми будемо вести з ними цю дискусію, тому що я буду відстоювати національні інтереси Української держави", - наголосив він.

Яценюк зазначив, що зовнішній борг України становить зараз близько 68 мільярдів доларів.

Він додав, що Міжнародний валютний фонд, країни-члени Великої сімки, Європейський Союз, "які дають Україні мільярди доларів кредитів", кажуть, що в країні пішов дуже активний темп проведення складних, але правильних реформ.

"Саме тому ми і підписали програму з Міжнародним валютним фондом. Саме тому нам і дали гроші. Саме тому і сьогодні Україна має на казначейському рахунку близько 30 мільярдів гривень порівняно зі 100 тисячами, які були минулого року", - наголосив Яценюк.

"Ми в складних умовах, і в цих складних умовах ми будемо виконувати нашу спільну програму з МВФ, знімати вантаж з української економіки та створювати передумови для зростання економіки. А зростання буде, якщо ми виконаємо програму, і 2016 рік - це перший рік зростання", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, Росія не згодна на реструктуризацію 3 млрд дол. боргу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram