ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Туреччина створять СП з виробництва авіадвигунів

Український і турецький ВПК будуть співпрацювати і в космічній та бронетанкової галузях

Україна і Туреччина створять СП з виробництва авіадвигунів
Фото со встречи
Фото: ukroboronprom.com.ua

Україна і Туреччина хочуть спільно розробляти і виробляти турбореактивні та інші авіаційні двигуни. З цією метою ЗМКБ "Прогрес" ім. Івченка і Turkish Engine Industries можуть створити спільне підприємство.

Як йдеться у повідомленні держконцерну "Укроборонпром", про це йшлося під час візиту делегації України до Туреччини 8-9 квітня. Переговори вели перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, перший заступник гендиректора "Укроборонпрому" Сергій Пінькас і заступник гендиректора концерну із зовнішньоекономічної діяльності Денис Гурак.

Крім виробництва авіадвигунів, український і турецький ВПК вивчають нові спільні проекти в космічній та бронетанковій галузях.

Підприємства ракетно-космічної та оборонної галузей України зможуть взяти участь у створенні Турецького національного ракетного комплексу. Туреччина запропонувала підписати рамковий контракт з визначення підприємств "Укроборонпрому" та Державного космічного агентства України, які будуть задіяні в цьому проекті.

Досягнуто домовленості і про те, що українські підприємства бронетанкової галузі приєднаються до програми створення національного турецького танка "Алтай", а також будуть разом з турецькими компаніями розробляти, виробляти і модернізувати броньовані автомобілі та іншу техніку.

Крім того, підприємствам української оборонної галузі запропонували приєднатися до розробки і виробництва радіолокаційних станцій, систем зв'язку та навігації.

Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння.

Нагадаємо, 20 березня Україну з офіційним візитом відвідав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і урядова делегація цієї країни. Незабаром Президент Петро Порошенко повідомив, що Україна і Туреччина домовилися про багатомільярдну космічну програму, яка сприятиме завантаженню українських профільних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram