ГоловнаЕкономікаФінанси

Нова програма МВФ дозволить Україні отримати 25 млрд доларів

Лагард назвала нову угоду поворотним моментом для України

Нова програма МВФ дозволить Україні отримати 25 млрд доларів
Фото: EPA/UPG

Нова 4-річна програма Міжнародного валютного фонду передбачає виділення Україні допомоги на суму 25 млрд доларів, з яких 17,5 млрд - це гроші фонду, передбачені на стабілізацію фінансової ситуації у країні.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу у четвер.

За його словами, якщо програма виконуватиметься і російська агресія на сході України припиниться, вже у 2016 році економіка України почне зростати.

Інформацію про досягнення домовленості підтверджує також МВФ. "Я рада повідомити, що місія МВФ у Києві досягла угоди з українським урядом щодо нової програми економічних реформ, яку підтримає програма Extended Fund Facility на 12,35 млрд СПЗ (близько 17,5 млрд доларів, або 15,5 млрд євро)", - цитують у повідомленні голову фонду Крістін Лагард. Також передбачено виділення додаткових коштів з боку міжнародного співтовариства.

"Я маю намір рекомендувати цю програму для розгляду радою директорів МВФ. Ця нова 4-річна програма підтримає економічну стабілізацію в Україні, а також низку сміливих політичних реформ, спрямованих на відновлення стійкого зростання у середньостроковій перспективі і підвищення рівня життя українського народу. Це амбітна програма. Це важка програма, і не без ризику. Але це також реалістична програма і її ефективне здійснення - після розгляду і затвердження нашим правлінням - може стати поворотним моментом для України", - підкреслила Лагард.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram