ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума відхилила нову заборону на іноземне усиновлення

Єдинороси пропонують посилити правила усиновлення російських сиріт

Держдума відхилила нову заборону на іноземне усиновлення
Фото: obozrevatel.com

Держдума відхилила в першому читанні законопроект про заборону усиновлення російських сиріт громадянами держав, з якими у Росії немає угод у цій сфері.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Одним з авторів документа є депутат-єдинорос Євген Федоров. Законопроект пропонує передбачити, що усиновлення російських сиріт іноземними громадянами або особами без громадянства допускається тільки у випадках, якщо Росія ратифікувала угоду про співпрацю в галузі усиновлення (удочеріння) дітей з іноземною державою (за винятком держав СНД).

Перший заступник голови профільного комітету Держдуми з питань сім'ї, жінок і дітей Ольга Баталіна повідомила на засіданні палати у вівторок, 14 жовтня, що комітет не бачить достатніх причин для введення відповідної заборони. Більшістю голосів депутатів законопроект відхилили.

У грудні 2012 року Держдума ухвалила закон, який припиняє дію угоди про усиновлення між Росією і США. У пресі нормативний акт часто фігурує як "закон Діми Яковлєва" чи "антимагнітський закон". Він позиціонувався як відповідь на дії влади США, які взяли "закон Магнітського". Останній вводить санкції проти російських чиновників, яких вважають причетними до загибелі юриста Сергія Магнітського в московському СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram