ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Теракт у Багдаді: 18 жертв

За останні три дні жертвами терактів у іракській столиці стали 77 осіб

Теракт у Багдаді: 18 жертв
Теракт в Багдаде
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 18 людей загинули і близько 50 отримали поранення внаслідок вибуху замінованого автомобіля в одному із шиїтських районів столиці Іраку Багдада, де останніми днями почастішали напади смертників з терористичного угруповання "Ісламська держава" на шиїтів.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на представників місцевої поліції та органів охорони здоров'я.

За даними агентства, смертник підірвав замінований автомобіль у другій половині дня біля армійського блокпоста на в'їзді в один з районів іракської столиці Кадімію, населений переважно шиїтами. Стан деяких з потерпілих медики оцінюють як критичний. Серед загиблих п'ять співробітників поліції.

Зараз співробітники правоохоронних органів ведуть розслідування інциденту.

Крім того, ще один вибух стався в районі Аль-Кахіра на півночі Багдада. Там у результаті детонування придорожньої бомби загинули троє перехожих. У цьому районі живуть як шиїти, так і суніти, тому невідомо, хто саме був метою теракту.

За останні три дні жертвами терактів у Багдаді стали щонайменше 77 осіб. Відповідальність за більшість терактів взяла на себе "Ісламська держава".

З червня 2014 року бойовики "Ісламської держави" захопили кілька міст Іраку і території на кордоні із Сирією та Йорданією. Угруповання оголосило 29 червня про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних йому територіях в Іраку і Сирії. Халіфом оголосили лідера бойовиків Абдаллу Ібрагіма ас-Самараї, також відомого як Абу Бакр аль-Багдаді. Самопроголошений халіфат зараз простягнувся від міста Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Нагадаємо, раніше у вівторок повідомлялося, що бойовики "Ісламської держави" відроджують сексуальне рабство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram