ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики "Ісламської держави" захопили стратегічну військову базу в Іраку

Захоплена база була одним з останніх об'єктів, що залишаються під контролем іракських військ

Бойовики "Ісламської держави" захопили стратегічну військову базу в Іраку
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) захопили стратегічну військову базу, розташовану в іракській провінції Анбар.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Як зазначає телеканал, цей військовий об'єкт був ключовим пунктом, через який здійснювався контроль руху на дорогах, що пролягають через регіон. База розташована на окраїні міста Хіт.

Захоплена база була одним з небагатьох об'єктів, що, як і раніше, залишаються під контролем іракської армії. CNN уточнює, що найбільша в Анбарі гребля і столиця провінції Ер-Рамаді досі не захоплені бойовиками завдяки що залишається за владою Іраку базі Айн Аль-Асад.

Нагадаємо, всередині серпня США за підтримки міжнародної коаліції розпочали військову операцію проти "Ісламської держави" в Іраку. Незабаром після цього ВВС США і їх союзники почали завдавати авіаударів по позиціях бойовиків у Сирії.

В останні дні найбжорсткіша боротьба розгорнулася навколо міста Кобані в Сирії. Бойовики ІД відступили з міста після авіарейду військ коаліції, проте зараз тривають бої між курдськими ополченцями Пешмерга та ісламістами. За даними BBC, Кобані має для ІД стратегічне значення, оскільки, закріпившись на його території, вони зможуть контролювати значну частину сирійсько-турецького кордону.

На початку червня бойовики "Ісламської держави" почали наступ на північні і західні райони Іраку. До них приєдналися радикальні суніти, військові з армії Саддама Хусейна і невеликі терористичні групи. Наприкінці червня "Ісламська держава" оголосила про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних бойовикам територіях в Іраку і Сирії - від Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram