ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія розпечатає Резервний фонд у разі низької ціни на нафту 2015 року, - міністр

На компенсацію втрат бюджету можуть витратити сьому частину фонду

Росія розпечатає Резервний фонд у разі низької ціни на нафту 2015 року, - міністр
Антон Силуанов
Фото: ru.g20russia.ru

Росія муситиме розпечатати Резервний фонд, якщо ситуація з ціною на нафту і курсом рубля триватиме й 2015 року. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на промову міністра фінансів РФ Антона Сілуанова в Держдумі.

"Якщо нинішня ситуація триватиме 2015 року, ми будемо змушені звертатися до Резервного фонду - до 500 млрд рублів, у нас у проекті закону це записано, використовувати, або (треба), що правильніше, ухвалювати зараз рішення про подальшу оптимізацію видатків бюджету", - сказав міністр.

Російський центробанк очікує подальшого падіння цін на нафту 2015 року. Зараз ціна на російську нафту коливається на рівні $87 за барель, курс долара знаходиться на позначці 40,3 рубля, тоді як прогнозне значення становило 37,7 рубля.

Загальний обсяг Резервного фонду Росії на початок жовтня становив 3545 млрд рублів, або близько 5% ВВП країни. У перерахунку на долар США за сучасним курсом це близько $88 млрд. За словами Сілуанова, сьому частину цієї суми можуть витратити на компенсацію втрат бюджету наступного року.

Нагадаємо, Росія дотує окупований нею Крим зі свого бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram