ГоловнаСвіт

Влада Канади має намір заарештувати 90 осіб за зв'язки з ісламістами

На початку 2014 року в причетності до тероризму підозрювали 130 канадців

Влада Канади має намір заарештувати 90 осіб за зв'язки з ісламістами

Правоохоронні органи Канади планують заарештувати 80 осіб, які повернулися із Сирії та з Іраку, де вони, імовірно, брали участь у бойових діях на боці терористичного угруповання "Ісламська держава" й інших ісламістських формувань.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на міністра громадської безпеки Канади Стівена Блейні.

У середу, 8 жовтня, Блейні заявив, що на початок 2014 року в причетності до тероризму підозрювали щонайменше 130 осіб, які мають громадянство або вид на проживання в Канаді. При цьому міністр наголосив, що 80 із них повернулися до Канади і становлять серйозну загрозу безпеці. Проти них ведуть розслідування, і поліція має намір відправити їх у в'язницю, додав Блейні.

Як повідомляє CBS News, комісар національної поліції Боб Поулсон уточнив, що розслідування триває проти 90 підозрюваних у зв'язках з угрупованням "Ісламська держава" (ІД). За його словами, безпеці канадців ніщо не загрожує. А голова канадської розвідки Мішель Куломб повідомив, що не всі підозрювані безпосередньо брали участь у боях на боці екстремістів.

Заяви про причетність десятків канадців до діяльності ІД пролунали наступного дня після того, як парламент Канади схвалив участь країни у військовій операції проти бойовиків ІД в Іраку. Це рішення стало відповіддю на запит влади США. Як очікують, канадських військових залучать до цієї місії "не більш ніж на шість місяців", але в наземній операції вони не братимуть участі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram