ГоловнаСвіт
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Парламент Естонії легалізував одностатеві цивільні шлюби

Проти надання офіційного статусу одностатевим союзам виступили естонські церкви

Парламент Естонії легалізував одностатеві цивільні шлюби
Эстония
Фото: Wikipedia

Парламент Естонії ухвалив законопроект "Про співжиття" - цивільне партнерство для людей, які не хочуть або не мають можливості вступити у шлюб.

Про це повідомляє

ERR.За даними видання, законопроект стосується, крім іншого, і одностатевих відносин.

Законопроект підтримали 40 депутатів, 38 висловилися проти. Документ ухвалено в остаточному читанні. Він повинен набути чинності 2016 року.

Законопроект дозволяє гомо- і гетеросексуальним парам офіційно реєструвати свої стосунки, регулювати майнові питання. Вони також зможуть - з певними обмеженнями - всиновлювати дітей: якщо один із партнерів має дитину, то інший зможе цю дитину усиновити. Права на усиновлення чужих дітей такі пари не матимуть.

Ініціативу про громадянське партнерство обговорювали в Естонії протягом декількох років. У парламенті заявляють, що однією з цілей законопроекту є захист прав дітей, яких виховують у сім'ях, не пов'язаних шлюбом. Навесні 2014-го проект отримав підтримку естонського уряду.

Проти надання офіційного статусу одностатевим союзам виступили естонські церкви. Рада церков, зокрема, звернулася до міністерства юстиції, заявивши, що "гомосексуальний спосіб життя в будь-якій його формі - гріх перед Всевишнім, а гріх і порок не можна акцептувати на законодавчому рівні".

Аналогічні закони раніше ухвалили в багатьох європейських країнах. У деяких, зокрема у Великобританії та Франції, офіційно узаконено одностатеві шлюби.

Нагадаємо, 6 жовтня

в США одностатеві шлюби узаконили ще у 5 штатах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram