ГоловнаСвіт

Канада не пустила росіян на космічний конгрес у Торонто

У Москві вважають, що той факт, що росіяни залишилися без віз, має політичне підґрунтя

Канада не пустила росіян на космічний конгрес у Торонто

Канада відмовила у видачі віз багатьом членам делегації Роскосмосу і кількох профільних російських установ для участі в 65-му Міжнародному астронавтичному конгресі, що відкрився 29 вересня в Торонто.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Серед "нев'їзних", зокрема, опинилися льотчик-космонавт Сергій Крикальов (зараз перший заступник директора ЦНДІ машинобудування з пілотованих програм), а також генеральний директор цього ЦНДІ Олександр Мильковський", - повідомило джерело агентства в Роскосмосі.

За його словами, з приблизно десяти осіб, які входять до делегації, візи отримали тільки два перекладачі, які подали документи останніми. На думку співрозмовника агентства, той факт, що росіяни залишилися без віз, має політичне підґрунтя.

"Саме тому було вирішено відмовитися від скерування в Торонто делегації Роскосмосу", - заявив він, зазначивши, що, судячи з усього, аналогічна ситуація й у китайської організації. "Крім того, поза конгресом, тема якого цього року - "Наш світ потребує космосу" - залишилися делегації низки країн Близького і Середнього Сходу", - додало джерело.

Сам Крикальов не вважає, що причиною неотримання візи є "якась зловмисна дія". Як він пояснив "Русской службе новостей": "Трохи пізніше подали, іноді встигають прискорювати, цього разу не встигли. Нічого тут такого немає. Це деяка нестиковка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram