ГоловнаСвіт

У Німеччині охорона в гуртожитках для біженців била мігрантів

Влада ФРН пообіцяла забезпечити безпеку біженців

У Німеччині охорона в гуртожитках для біженців била мігрантів
Фото: EPA/UPG

У Німеччині проводиться розслідування у справі про побиття біженців у гуртожитках для мігрантів.

Як повідомляє 29 вересня euronews, інциденти сталися у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія.

Під слідством перебувають чотири співробітники приватної охоронної фірми, які працювали у центрі Бурбах. Пізніше з'ясувалося, що два охоронці раніше мали проблеми з правоохоронними органами.

Із центрами розміщення мігрантів, які хочуть отримати у Німеччині статус біженця, працює в тому числі і приватна фірма European Homecare. У Північному Рейні-Вестфалії їй належить шість гуртожитків. Представники фірми зізнаються, що їм не завжди вистачає кваліфікованого персоналу і частково пов'язують це з великою кількістю біженців.

Представник European Homecare: "Іноді ви мусите наймати людей, хоча не впевнені у їхній надійності на сто відсотків від самого початку їх роботи. За ними треба спостерігати. І це факт. У нас було чотири дні на те, щоб облаштувати центр Бурбах".

Поліція провела рейд у гуртожитку в Бурбасі після того як до рук місцевого журналіста потрапив відеозапис з кадрами фізичної розправи над одним із біженців. Влада обіцяє подбати про те, щоб таке більше не траплялося.

Нагадаємо, у липні ООН закликала Європу відкрити двері для біженців з Сирії. При цьому наголошувалося, що було отримано 123,6 тис. запитів на надання притулку, переважно у Швеції та Німеччині, проте ця цифра включає всі запити, в тому числі від сирійців, які просили притулку у кількох країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram