ГоловнаПолітика

Німеччина відправить в Україну 75 вантажівок допомоги для переселенців

Вантажівки з цими товарами мають прибути в Україну в середині жовтня

Німеччина відправить в Україну 75 вантажівок допомоги для переселенців
Пансионат, в котором живут переселенцы
Фото: Нелли Вернер

Німеччина готова найближчим часом відправити до України 75 вантажівок з гуманітарною допомогою для переселенців. Перш за все це товари першої необхідності у зимовий період.

Про це повідомили в прес-службі віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Згідно з інформацією, Гройсман і парламентський державний секретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ганс-Йоахім Фухтель спланували терміни проходження, доставки і розвантаження вантажу.

"Це список речей, який було складено, виходячи з наданого нам переліку потреб. Для канцлера вкрай важливим є питання, щоб товари переселенцям передали до настання холодів", - зазначив Фухтель.

Вантажівки з цими товарами мають прибути в Україну в середині жовтня, після чого їх розвантажать у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях за посередництвом Українського товариства Червоного Хреста.

Зі свого боку Гройсман запевнив, що відповідні українські державні служби здатні оперативно організувати транспортування вантажу, його супровід і митне оформлення.

Також, відповідно до планів німецької сторони, до листопада в Україну прибудуть вантажі зі збірними конструкціями для розгортання стійкого до зимових умов житла.

За словами Гройсмана, у трьох зазначених областях буде створено транзитні пункти, де встановлять збірні будинки, в яких зможуть проживати орієнтовно до 4 тисяч постраждалих і тимчасово переміщених з Донецької та Луганської областей.

"Це будуть поселення, де люди зможуть проживати короткий період часу, не більш як один місяць, після чого будуть інтегровані у соціальне життя різних регіонів України", - зазначив Гройсман.

Обговорення процедури надання Україні допомоги відбувалося за результатами попередньої домовленості президента України Петра Порошенка та федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, досягнутої під час серпневого візиту канцлера в Україну, зазначили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я надала Україні перший транш гуманітарної допомоги на 2,4 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram