ГоловнаПолітика

ОБСЄ підтвердила зустріч українських і російських військових у Донецькій області

Росія переговори з визначення буферної зони раніше спростувала

ОБСЄ підтвердила зустріч українських і російських військових у Донецькій області

Спеціальна наглядова місія (SMM) ОБСЄ в Україні повідомила, що в п'ятницю у Соледарі (Донецька область) її представники були присутні на зустрічі українських і російських військовослужбовців.

"Ми можемо підтвердити, що ми прийняли запрошення української сторони для спеціальної моніторингової місії ОБСЄ спостерігати за сьогоднішніми попередніми переговорами в Соледарі між українськими та російськими офіцерами. Ми були там згідно з нашим мандатом", - йдеться в повідомленні спостережної місії, оприлюдненому у п'ятницю на офіційній сторінці Місії в соцмережі "Фейсбук" від імені прес-секретаря SMM ОБСЄ Майкла Боцюрківа.

У повідомленні наголошується, що мета цієї зустрічі полягала в тому, щоб вислухати всі сторони, оцінити можливий внесок у процес з боку моніторингової місії ОБСЄ, який може бути корисним для ефективного здійснення домовленостей про припинення вогню.

"Ми готові підтримати Мінський протокол і меморандум, який встановив конкретні кроки, які необхідно зробити заради деескалації ситуації у східній Україні. Ми сподіваємося, що будь-яка досягнута домовленість у переговорах сприятиме встановленню ефективного режиму припинення вогню, який покладе край кровопролиттю і прокладе шлях для нормалізації і стабілізації ситуації в Україні", - резюмував Боцюрків.

Раніше в п'ятницю МЗС РФ спростував інформацію про зустріч російських та українських військових щодо визначення буферної зони між позиціями самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" і українською стороною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram