ГоловнаПолітика

"Батьківщина": Міноборони під час АТО активно торгувало зброєю

Тимошенко відомо про 10 проданих БТРів і два вертольоти

"Батьківщина": Міноборони під час АТО активно торгувало зброєю
Фото: batkivshchyna.com.ua

Міністерство оборони в умовах антитерористичної операції і браку озброєння в українських солдатів активно торгує ним. Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на брифінгу.

"Патріоти воюють проти танків з двома пістолетами на десятьох, а в цей час Міноборони та "Укроборонпром" продають невідомо кому зброю на корупційній основі з відкатами. За час військової агресії проти України продано 35 900 автоматів АКМ, 1237 гранатометів, майже 5000 авіаційних ракет, 60 протитанкових ракетних комплексів "Фагот". Крім того, продано 10 БТРів, 23 безпілотники, 10000 касок і 2 вертольоти Мі-8", - цитує політика прес-служба її партії. Також готується поставка танків Т-72 і БТР-4Е в Нігерію, заявила Тимошенко.

Вона не виключає, що зброю продавали і бойовикам. "Це злочин, який передбачено Кримінальним кодексом України, стаття 111", - сказала Тимошенко.

За її словами, "Батьківщина" передала голові СБУ Валентину Наливайченку заяву про злочин на підставі фактів продажу зброї під час військових дій і фактів внутрішньої корупції в Міноборони і "Укроборонпромі".

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко вчора розповів, що під час АТО пошкодили або знищили 65% техніки української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram