ГоловнаПолітика

50% українців вважають, що влада не надуживає із застосуванням сили на сході, - соцопитування

Третина населення бачить розв'язку конфлікту в переговорах із Росією

50% українців вважають, що влада не надуживає із застосуванням сили на сході, - соцопитування

50% українців вважають, що в зоні АТО влада не надуживає силою для врегулювання ситуації. Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) і Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES).

8% опитаних вважають, що влада використовує надмірну силу для врегулювання ситуації на Донбасі, 11% респондентів вважають, що сили застосовують саме стільки, скільки необхідно, а 32% громадян не змогли відповісти.

У питанні про способи врегулювання конфлікту думки розділилися майже порівну. 30% респондентів вважають, що ситуацію на сході України слід врегулювати шляхом переговорів із Росією, 29% опитаних вважають, що необхідно продовжувати військові дії і мінімізувати втрати серед цивільного населення.

11% респондентів висловилися за продовження військових дій до повного розгрому повстанців, стільки само (11%) - за врегулювання конфлікту шляхом досягнення компромісу за результатами переговорів із повстанцями. 2% опитаних вважають, що потрібен інший варіант для врегулювання ситуації і 17% не змогли відповісти.

Опитування проводили з 5 по 13 вересня в усіх регіонах України, крім анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей.

Усього опитано 1613 респондентів віком від 18 років, максимальна статистична похибка вибірки - 2,5%.

Нагадаємо, сьогодні робоча група ОБСЄ, України та Росії почала розмежування сторін у зоні бойових дій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram