ГоловнаСвіт

У Кабулі терорист-смертник атакував конвой НАТО

Таліби заявили про загибель "кількох" іноземних військових

У Кабулі терорист-смертник атакував конвой НАТО
архив
Фото: EPA/UPG

В афганській столиці Кабулі, де раніше цього місяця таліби підірвали два автобуси з військовими, терорист-смертник на машині, начиненій вибухівкою, протаранив військовий конвой НАТО.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Унаслідок нападу, який стався рано вранці 13 жовтня, прогримів вибух, через який загинув один мирний житель афганської столиці і постраждали троє іноземних військовослужбовців, заявляє влада країни. Інцидент стався на дорозі Джелалабад, провідній у кварталі, де розташована американська військова база, будівля ООН і низка інших міжнародних організацій.

Відповідальність за теракт взяв на себе ісламістський рух "Талібан". При цьому представник талібів у "Твіттері" написав, що під час вибуху загинули кілька військовослужбовців.

Ще через кілька годин внаслідок самопідриву ще одного терориста-смертника біля клініки під Кабулом вбили жінку. Через деякий час стався вибух на ринку в одному з передмість афганської столиці: 22 людини, в тому числі четверо дітей, отримали поранення.

Нагадаємо, 30 вересня Афганістан і США підписали угоду про безпеку, яка дозволить частині іноземного військового контингенту залишитися на території країни після 2014 року. Згідно з документом, 10 тис. американських військових і дві тисячі військовослужбовців альянсу допоможуть афганським співробітникам сил безпеки у боротьбі з ісламістами, а також навчатимуть місцевих військових.

Спостерігачі побоюються, що після виведення більшої частини іноземного військового контингенту з країни таліби активізують свою активність і знову спробують захопити владу в Афганістані. Тим часом, 29 вересня на своїй інаугурації президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай закликав "Талібан" розпочати мирні переговори з владою. Ісламісти, однак, відкинули його пропозицію, і засудили його уряд за підписання угоди з США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram