ГоловнаСвіт

Поліція американського міста Фергюсон затримала 50 учасників акцій протесту

Протестувальники звинувачують поліцію США в расизмі

Поліція американського міста Фергюсон затримала 50 учасників акцій протесту
Акции протеста в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

В американському місті Фергюсон (штат Міссурі) поліція затримала понад 50 учасників акції протесту, які вимагали від влади покарати білого поліцейського, винуватого у смерті чорношкірого підлітка Вондерріта Майєрса-молодшого.

Про це повідомляє euronews. Учасники акції впевнені, що поліцейські спеціально переслідують чорношкірих на ґрунті расових забобонів.

Нинішні демонстрації є частиною чотириденної акції протесту, названої Ferguson October ("Жовтень у Фергюсоні"). Мета акцій - покласти край упередженості поліцейських щодо чорношкірого населенню міста.

Заворушення у Фергюсоні, населення якого на 70% складається з афроамериканців, почалися після 9 серпня, коли було вбито 18-річного чорношкірого підлітка Майкла Брауна. За словами поліції, молодик отримала кілька кульових поранень під час боротьби в машині. Проте свідки стверджують, що Браун не був озброєний і його застрелили, коли він стояв з піднятими руками на проїжджій частині. 18 серпня в охоплений заворушеннями Фергюсон увійшла Нацгвардія, поліція розганяла протестувальників сльозогінним газом і гумовими кулями.

Минулого тижня, 9 жовтня, поліцейський застрелив ще одного 18-річного афроамериканця - Вондерріта Майєрса-молодшого - в одному з передмість Фергюсона. Той інцидент спровокував нові заворушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram