ГоловнаСвіт

В американському місті Фергюсон протестувальники поранили поліцейського

Жителі Фергюсона вимагають відставки глави поліції

 В американському місті Фергюсон протестувальники поранили поліцейського
Полиция в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

В американському місті Фергюсон, де другий місяць тривають заворушення після вбивства підлітка, невідомі демонстранти пострілом із пістолета поранили поліцейського.

Про це 29 вересня повідомляє агентство Рейтер.

Поліцейський внаслідок нападу отримав легке поранення в руку.

У четвер, 25 вересня, глава поліції Фергюсона Том Джексон офіційно вибачився перед батьками загиблого 18-річного підлітка Майкла Брауна, а також перед місцевими жителями, які виходили на мирні акції протесту у зв'язку з його вбивством. Жителі, однак, продовжили протести. Крім того, батьки загиблого юнака зажадали, щоб обвинуваченого поліцейського Даррена Вілсона заарештували, а Том Джексон подав у відставку.

Убивство Майкла Брауна сталося 9 серпня. За версією поліції, чорношкірий підліток отримав шість кульових поранень у боротьбі, що зав'язалася. Свідки, однак, стверджують, що молодик був неозброєним, а застрелили його в момент, коли він стояв з піднятими руками. При цьому достовірної інформації про те, що відбулося насправді, досі немає.

Для придушення заворушень до Фергюсона введено Національну гвардію США, поліція розганяла протестувальників сльозогінним газом і гумовими кулями.

Похорон Брауна відбувся 25 серпня. За час заворушень, що тривали два тижні, у Фергюсоні заарештовано понад 200 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram