ГоловнаСвіт

У Техасі частково заблокували закон про аборти

Правозахисники довели, що закон сприяє закриттю клінік, де переривають вагітність

У Техасі частково заблокували закон про аборти
архив
Фото: www.mk.ru

Верховний суд США у вівторок, 14 жовтня, заблокував окремі положення закону про аборти, ухваленого у штаті Техас.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Суд задовольнив клопотання захисників прав жінок на аборти, призупинивши дію вердикту Апеляційного суду, який дозволив набрати чинності закону про аборти. У короткій постанові йдеться, що положення закону, яке вимагає від клінік, де роблять аборти, мати операційні, не набуде чинності до розгляду відповідної апеляції.

Крім того, суд визнав недійсним положення про заборону проводити аборти у клініках, де немає лікарів, які мають домовленість про передачу пацієнтів у лікарню, розташовану не далі ніж за 48 кілометрів, для установ у містах Мак-Аллен і Ель-Пасо.

Правозахисники наполягали на тому, що закон про аборти фактично сприяє закриттю клінік, де переривають вагітність. Прихильники закону наполягали на тому, що він підвищить якість обслуговування пацієнтів.

Окружний апеляційний суд в Новому Орлеані 2 жовтня визнав дію закону правомірною. Після цього прихильники абортів заявили, що в Техасі, населення якого становить 26 млн осіб, залишиться всього сім відповідних клінік.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Верховний суд США підтримав закон про аборти в Техасі. Через цей закон близько 22 тис. мешканок штату втратили можливість перервати вагітність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram