ГоловнаСвіт

У ЄС спростували повідомлення про швидке скасування санкцій проти Росії

Глави МЗС ЄС обговорять українську кризу і санкції проти РФ 20 жовтня

У ЄС спростували повідомлення про швидке скасування санкцій проти Росії
Фото: rus.ruvr.ru

Повідомлення про те, що Євросоюз скоро може скасувати санкції проти Росії, в ЄС назвали "вигадками".

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на європейське дипломатичне джерело.

"Треба уважно слухати, що говорять глави держав ЄС. Вони кажуть, що потрібен конкретний позитивний розвиток "на полях" (переговорів в Україні - ред.), перш ніж постане питання про скасування санкцій", - заявило джерело агентства.

За словами європейського дипломата, глави МЗС Євросоюзу дуже уважно стежать за кризовою ситуацією на сході України і керуються тим, що відбувається там в ухваленні своїх рішень.

"У них є можливість ухвалювати гнучкі, адекватні рішення, які відповідають розвитку ситуації", - підкреслило джерело агентства. Він також нагадав, що українська криза і санкції проти РФ глави МЗС ЄС обговорять на зустрічі 20 жовтня.

ЄС вперше ввів санкції проти РФ після насильницької анексії Криму в березні. Тоді в чорний список потрапили 21 громадянин РФ і України. Згодом європейці ухвалили ще три пакети санкцій щодо Москви. В результаті загальна кількість громадян Росії та України, кому заборонено в'їзд на територію ЄС, досягло 119 осіб.

У відповідь Росія ввела ембарго на європейську сільгосппродукцію. Під заборону потрапили м'ясна продукція, овочі та фрукти, морепродукти і охолоджена риба, молоко і молочні продукти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram