ГоловнаПолітика

Олександр Янукович просить Естонію і Литву скасувати санкції

Син екс-президента хоче ознайомитися з інформацією слідства про себе

Олександр Янукович просить Естонію і Литву скасувати санкції
Фото: vidomosti-ua.com

Олександр Янукович надіслав через своїх адвокатів листи в ряд міністерств Естонії та Литви з проханням надати всю інформацію про нього, зібрану під час розслідувань. Про це повідомляє Європейська правда.

Листи було надіслано в МЗС, Міністерство фінансів і Міністерство юстиції Естонії. Листи від Януковича-молодшого отримали також литовські міністерства, повідомляє Delfi.lt з посиланням на прес-секретаря литовського МЗС Расу Якілайтене.

"Ми отримали листа адвокатів сина Януковича. Такого ж листа у Литві отримали міністерства фінансів і юстиції", - сказала вона.

Чому листи надіслали саме в Естонію і Литву, хоча санкції є загальноєвропейськими, сказати важко. Не виключено, що такого змісту листи було надіслано й урядам інших країн ЄС, пише видання.

На думку експертів, листи можуть вказувати на те, що Олександр Янукович має намір продовжити боротьбу за розблокування своїх активів.

Нагадаємо, що екс-президент Віктор Янукович і два його сини, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров і його син, брати Андрій та Сергій Клюєви, бізнесмен Сергій Курченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка із сином уже подали позови до Суду ЄС про оскарження блокування активів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram