ГоловнаПолітика

Соціологи назвали лідерів симпатій українців на виборах

Шанси на проходження в Раду мають сім партій

Соціологи назвали лідерів симпатій українців на виборах
Фото: Виталий Головин

Найбільше голосів на майбутніх виборах Верховної Ради отримають Блок Петра Порошенка (33,5%), Радикальна партія Ляшка (12,8%) і "Народний фронт" (8,9%). Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", пише УНІАН.

За даними опитування, яке проводили 1-8 жовтня, до Верховної Ради також мають змогу потрапити "Сильна Україна" (7,8%), "Батьківщина" (6,9%), "Самопоміч" (5,4%). "Українські новини" уточнюють, що 5% бар'єр долає "Опозиційний блок" (5,1%). Близькі до 5%, але не проходять у Раду "Громадянська позиція" (4,6%), Комуністична партія (4,5%), "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" (близько 4%).

За словами директора "Рейтингу" Олексія Антиповича, за останні два місяці найбільше додав "Народний фронт". "Ця політична сила зберігає динаміку зростання, зате такі сили, як Радикальна партія і "Громадянська позиція", втрачають свої позиції", - сказав він.

"Народний фронт" став найпопулярнішим варіантом "другого вибору партій" українців 26 жовтня. 10% виборців хочуть підтримати "Народний фронт", якщо не проголосують за свою партію. "За результатами відповідей на запитання "За яку партію Ви могли б проголосувати на виборах 26 жовтня" лідирує "Народний фронт", 8% має БПП, більш ніж 4% - "Громадянська позиція" і Ляшко", - повідомив соціолог.

Висловилися респонденти і з приводу симпатій до майбутньої кандидатури прем'єр-міністра. Більш ніж третина опитаних хотіла б бачити прем'єр-міністром після виборів Арсенія Яценюка (35%), 9% - Сергія Тігіпка, по 5% - Гриценка і Ляшка. "При цьому більш ніж половина респондентів вважають (52%), що першочерговими завданнями української влади є контроль зростання цін та інфляції і боротьба з корупцією (41%)", - заявив Антипович. Важливими завданнями українці також вважають люстрацію і недопущення зростання безробіття.

Опитування проводили 1-8 жовтня 2014 року серед 2000 респондентів від 18 років у всіх регіонах України, окрім Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram