ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС перейде на посилений режим роботи за 10 днів до виборів

Охороняти правопорядок у день виборів будуть 60 тис. співробітників МВС і Нацгвардії

МВС перейде на посилений режим роботи за 10 днів до виборів
Архивное фото

У зв'язку з наближенням дати голосування на позачергових виборах до Верховної Ради України підрозділи Міністерства внутрішніх справ 16 жовтня переходять на посилений режим роботи. Про це сьогодні заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у МВС відбулася міжвідомча нарада за участю керівництва Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури України та СБУ, на якій відпрацювали спільні заходи і дії під час проведення виборів до Верховної Ради.

Шкіряк повідомив, що до охорони правопорядку в день голосування в Україні залучать понад 60 тисяч співробітників міністерства та Національної гвардії України, яких посилять підрозділами спеціального призначення, у тому числі від Служби безпеки України.

Органи правопорядку і спецслужби приділять особливу увагу проведенню виборів у так званій "зоні ризику" - на вільних від бойовиків територіях Донецької та Луганської областей. На цих територіях до охорони правопорядку додатково залучать співробітників МВС і спецпідрозділи з інших регіонів України.

"Кожен райвідділ доукомплектують спецпідрозділами, щоб реагувати миттєво на якісь форс-мажорні ситуації", - сказав Шкіряк.

Радник міністра повідомив, що в Україну прибули 510 іноземних спостерігачів від міжнародних організацій, охорону яких також будуть забезпечувати органи правопорядку.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду України пройдуть 26 жовтня в усіх регіонах, окрім Криму та захоплених бойовиками територій Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram