ГоловнаЕкономікаДержава

Україна отримає від Італії 140 мільйонів євро на відновлення інфраструктури

Гроші нададуть на відновлення залізниці, сільського господарства, сфери охорони здоров’я, розмінування й інше.

Україна отримає від Італії 140 мільйонів євро на відновлення інфраструктури
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях конференції
Фото: EPA/UPG

Уряд Італії готує пакет економічної допомоги Україні для відновлення інфраструктури на суму 140 мільйонів євро.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр - міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на Конференції з відновлення України в Берліні, пише "Укрінформ".

За словами Таяні, кошти спрямують на відновлення залізниці, сільського господарства, сфери охорони здоров’я, розмінування й інше.

Також на конференції в Берліні планується підписати меморандуми між українською та італійською сторонами стосовно згаданих сфер. Італійський міністр додав, що уряд його країни заохочує компанії долучатись до відбудови України, а ті, в свою чергу, готові інвестувати в Україну. 

"Ми готові бути рівноправним партнером України і прагнемо, щоб Україна стала рівноправним партнером Європейського Союзу й частиною внутрішнього ринку ЄС", – зазначив дипломат. 

Окремо Таяні відмітив участь Італії у відбудові культурних об’єктів в Україні. Зокрема, він згадав, що Італії дуже важливо відбудувати Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі, тому що він є спадщиною ЮНЕСКО. 

  • Крім Італії, фінансову допомогу Україн також виділить Банк розвитку Ради Європи. На полях Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC2024) міністр фінансів України Сергій Марченко та керівник Банку розвитку Ради Європи Карло Монтічеллі підписали Угоду щодо надання Україні позики обсягом 100 млн євро в рамках проєкту "НОМЕ. Компенсація за знищене житло". 
  • Декілька днів перед цим Естонія виділила ще 400 тисяч євро у Фонд підтримки енергетики України.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram