ГоловнаЕкономікаБізнес

Поліція зацікавилася букмекерською конторою "Фаворит"

Вилучено чорнові записи та комп'ютери, які підтверджують заняття гральним бізнесом.

Поліція зацікавилася букмекерською конторою "Фаворит"

Співробітники поліції 22 січня провели обшуки в осіб, пов'язаних з букмекерською конторою "Фаворит".

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва, яка здійснює процесуальне керівництво в досудовому розслідуванні.

Поліція повідомила, що під виглядом випуску та реалізації лотерей "Фаворит спорт" і за допомогою інтернет-сайту компанія проводила незаконну букмекерську діяльність, що підпадає під норми закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні".

Слідчі встановили, що на сайтах favbet.com і favorit.com.ua надається доступ до азартних ігор, таких як ігрові автомати, покерні карти, віртуальна рулетка, а також до ставок на спортивні події.

Під час обшуків в офісі та за місцем проживання фігурантів було знайдено чорнові записи, комп'ютери, платіжні картки, за допомогою яких легалізували отримані гроші.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Слідство ведеться в рамках ст. 203-2 Кримінального кодексу (заняття гральним бізнесом). Підозри поки що нікому не вручали.

Водночас у "Фаворит Спорт" спростували обшуки.

"22 січня в українських ЗМІ з'явилася інформація про обшуки силовими структурами в офісах компанії, а також у будинках співробітників. Ця інформація не відповідає дійсності, Favbet працює в штатному режимі, виконуючи свої зобов'язання перед клієнтами. На співробітників не чинять ніякого тиску.

Також у результаті внутрішнього розслідування стало відомо, що ця інформаційна атака стала наслідком активної публічної позиції Favbet з легалізації грального бізнесу в Україні.

Джерелом дискредитації репутації Favbet стали російські компанії, яких не влаштовують норми прийнятого в першому читанні законопроєкту "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор". А саме в частині заборони діяльності на гральному ринку України компаній, кінцевими бенефіціарами яких є фізичні або юридичні особи російського походження", - цитує заяву компанії AIN.ua.

Нагадаємо, що в 2016 році СБУ заявляла про "ліквідацію" "Фаворита", але контора успішно продовжила свою роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram