ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна збільшила експорт новорічних прикрас

Українські ялинкові іграшки експортуються в 27 країн світу.

Україна збільшила експорт новорічних прикрас
Фото: Сергей Нужненко

Україна в 2019 році в порівнянні з минулим роком збільшила експорт новорічних прикрас.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка.

"За 10 місяців 2019 року постачання виробів для новорічних і різдвяних свят становили 7,5 млн дол., що більше аналогічного періоду минулого року на 7,7%. У цій святковій групі 83,1% становлять вироби зі скла. На інші вироби і прикраси припадає 16,9% експортних постачань", - написав він в фейсбуці.

За словами Тараса Качки, найбільший імпортер українських ялинкових прикрас - Нідерланди, які займають 34,1% загального експорту новорічних і ялинкових виробів з України і 56,2% експорту в країни ЄС. Іншими популярними напрямками експорту ялинкових прикрас є Польща, Німеччина, Білорусь, Швейцарія.

"Без українських прикрас Новий Рік та Різдво в Росії були б зовсім безнадійними і похмурими, тому там теж активно купували українські яскраві кульки", - зазначив торговий представник України.

За його даними, за 10 місяців поточного року в порівнянні з торішнім періодом суттєво зросли постачання новорічних прикрас в Латвію (в 2,9 рази), Грузію (в 2,4 рази), Молдову (в 2,3 рази), Румунію (в 2,1 рази), США (в 2,1 рази), Італію (в 1,9 рази).

Новими ринками для українських виробів для новорічних і різдвяних свят стали Австрія, Казахстан, Хорватія, Сербія та Кайманові острови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram