ГоловнаЕкономікаДержава

У "Нафтогазі" визнали ризик відмови Росії від транзиту

Україна і Росія до 29 грудня повинні укласти новий транзитний договір на п'ять років.

У "Нафтогазі" визнали ризик відмови Росії від транзиту
Юрий Витренко
Фото: oilreview.kiev.ua

У "Нафтогазі" визнали, що існує ризик відмови Росією від транзиту газу через Україну в разі відкликання Україною своїх позовів проти "Газпрому".

Про це заявив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, передає Громадське.

"Якщо ми відмовимося від нових позовів, а ми повинні це зробити, якщо транзит залишиться. А потім транзиту не буде, і виходить, що ми відмовилися від позовів без жодного сенсу, це дуже великий ризик", - сказав він.

Вітренко наголосив, що саме тому Україна працює над системою договорів, які мінімізують або повністю приберуть цей ризик.

"І це складна така справа, і тому є ризик того, що навіть домовленості, які були досягнуті, вони не будуть реалізовані. Я сподіваюся, що конструктивна робота з усіх сторін зробить так, щоб цього не сталося", - зазначив представник "Нафтогазу" .

Він додав, що "Нафтогаз" розраховує на підтримку європейських партнерів і політичну підтримку з боку керівництва України.

"Щоб усе ж був певний тиск на російську сторону, щоб вони дійсно сумлінно відпрацювали ці документи, і вони були підписані вже цього тижня, і цей протокол був упроваджений, а не залишився тільки на папері", - резюмував Вітренко.

Нагадаємо, що Україна і Росія повинні укласти новий транзитний договір на 2020-2024 роки до 29 грудня. Мінімальний обсяг прокачування складе 65 млрд кубометрів у 2020 році і по 40 млрд кубометрів у 2021-2024 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram